Over Karin

Van jongs af aan heb ik een grote passie voor paarden. Paarden zijn dan ook altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest en ik had altijd de wens om met paarden te werken. Jarenlang was mijn plan om dierenarts te worden, totdat ik met osteopathie in contact kwam. 

Spotify

Ik heb een Appaloosa waar ik dagelijks mee aan het trainen ben. Ik vind het leuk om verder te komen met mijn paard op een manier die goed is voor zijn lichaam en op een manier dat het paard er zelf ook plezier in heeft. Daarom doe ik met name dressuur en daarnaast grondwerk, cavaletti werk, buitenritten en specifieke oefeningen om hem soepeler en sterker te maken.

Ik behandel Spot regelmatig. Naarmate ik verder ben gekomen in de osteopathie opleiding merkte ik gigantische veranderingen bij mijn paard en is hij onwijs verbeterd. Ik ken zijn lichaam nu goed en weet wat zijn zwakke plekken zijn waardoor ik daar in de training rekening mee kan houden. De kennis van biomechanica zorgt ervoor dat ik specifieke delen van mijn paard kan trainen om problemen op te lossen. Zo worden de oefeningen steeds gemakkelijker voor hem en kan ik mijn paard fijn, soepel en blij houden.